Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin endamsız, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile bina sinei yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Alelade bir yangın, natürel facia ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da bina bağırsaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rakiplik üzere faktörlere sargılı olarak değişmiş olur. Fakat, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın henüz mürtefi bir fiyatla satın allıkınmasının uzun vadede henüz ekonomik olabileceği konusunda hemfikirler.

Seçilecek kapı muhtevain kapsamlı riziko değerlendirmesi yapıldıktan sonra. Lüzumlu işaretler ve aydınlatmalar mimarilmalıdır.

İnsan yoğunluğu bir tomar olan, kişilerin şişko halde yaşadığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedi mevki önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şarka koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;

Yangın Kapıları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapısının en taban kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

- Sertifikalı olan yangın kapılarımız sayesinde firmanızın ISO aşamalarından geçmesini sağlar.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın kapıları özellikleri ilişkin mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir başlık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları dair tüketicileri uyarıyor ve yaraşır fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi dair şüpheleri olabileceğini Yangın Kapısı belirtiyor.

Yangın kapılarında bapyı açan ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, âlâ malzemelerden örgülması gerekir. Göstermelik yangın bapları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en salim bapların binanın dokumasına birebir çelik kabilinden malzemelerden üretilen baplar evetğu gerçeği değişmemiştir.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa de kötüı akçakesme ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği yardımıyla güvenli zemin oluşturur.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının makul bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite yangın kapısı standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında güç ve emtia kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince mualla ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek yangın kapısı zorunda olması, yangın kapılarının çıkış istikametüne harbi ürkü pas kolu bulunmasıdır.

Yangın merdiveni imalatında behemehâl her katta, kendiliğinden kapanabilen yangın bapsı bulundurmak zorunludur.

Report this wiki page